Nyerteseink

2015-ben is átadták a Média a Tehetségekért Díjakat
A MOL és az Új Európa Alapítvány értékeli a sajtó erőfeszítéseit

Budapest, 2015. december 3. – Mintegy 160 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” pályázat nyerteseit: a legjobbak között ott vannak a Magyar Narancs, a Klubrádió, a Digi Sport és a Kultúrpart portál fiatal művészeket, sportolókat bemutató riportjai is.

„Mániákusan hiszek abban, hogy a jó csapatmunka, amely a tudáson és a szereteten alapszik, az első és utolsó lehetőségünk a gyógyuláshoz, a fejlődéshez” – idézi Latinovitsot az ifjú színművész, Vecsei Miklós H. Szakszon Réka díjnyertes cikkében, a Kultúrpart portálon.

A „Média a Tehetségekért Díj”-jal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány azokat az újságírókat jutalmazza, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.

Szakszon Réka a fenti, „Elvesztettem és újra megtaláltam magam” című cikkével a „Média a Tehetségekért Díj” pályázat online kategóriájában nyert első díjat, míg a nyomtatott sajtó jelöltjei között Kovács Bálint, a Magyar Narancs újságírója „Eljött a mi időnk” című interjújával ért el első helyezést, amelyben Ifj. Vidnyánszky Attilát mutatja be.

A rádió kategória első helyezettje Váradi Júlia lett, a Klubrádió Dobszerda c. műsorával, amelyben Radnóti Rózát, a 18 éves sokoldalú tehetséget ismerhetjük meg, aki egyszemélyben nemzetközi hírű zongoraművész, de kipróbálta már magát filmrendezőként, festőként és műsorvezetőként is.

A tv/videó pályázati anyagok között a Digi Sport "A Nap Hőse – Nagy Botond” című riportja vitte el a pálmát, amelynek alkotói Zombori Andrea és Zombori Róbert voltak. Mindemellett különdíjjal jutalmazta az Új Európa Alapítvány kuratóriuma Szász Adriánnak a Presztízs Sport számára készített interjúját, amely Kárász Annáról, a mindössze 24 éves Európa- és világbajnok kajakozóról szól "Anna útra kelt" címmel.

A 150 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a tabletekkel és ebook olvasókkal elismert második és harmadik helyezetteket összesen mintegy 160 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai.

Az Új Európa Alapítványról

Magyarország legnagyobb vállalataként a MOL kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és gyermekegészségügy támogatására. 2006-ban hozta létre ezért az Új Európa Alapítványt. Tehetség portfólióján belül 18 év alatti fiatalokat támogat, tanárokat, edzőket, újságírókat díjaz, akik a tehetséges sportolókkal, művész és tudóspalántákkal foglalkoznak. Civil szervezetek számára kiírt pályázati programjai között kiemelkedő a MOL Gyermekgyógyító Program, amely krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek számára szervezett élmény- és művészetterápiás programokat támogat. A KÖSZ! Program célja a közösségi szolgálat teljesítésének elősegítése, míg a Zöldövezet Programban helyi közösségek, társasházak igényelhetnek anyagi támogatást parkosításra, zöldfelületek kialakítására vagy megújítására.

A pályázatokat a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/palyazatok linken lehet megtekinteni.

További információ:
Krupa Zsófia
MOL Új Európa Alapítvány
zskrupa@external.mol.hu

Minden díjazottnak gratulálunk, és minden pályázónknak köszönjük a részvételt!

További képek a díjátadóról

 

Online kategória

1.hely

Szakszon Réka (Kultúrpart portál)

Elvesztettem és újra megtaláltam magam

2. hely

Jászay Tamás (tehetseg.hu)

A díjjal bátrabban vágok bele új projektekbe

3. hely

Cserháti Zoltán (Nemzeti Sport Online)

Juniorként a világ legjobbja, hogy látja a jövőt?

 

Print kategória

1. hely

Kovács Bálint (Magyar Narancs)

Eljött a mi időnk

2. hely

Csepelyi Adrienn (Népszabadság)

Ami a csövön kifér

3. hely

Kocsis-M. Brigitta (Ridikül Magazin)

I love fizika

 

Rádió kategória

1. hely

Váradi Júlia (Klubrádió)

Dobszerda

2. hely

Máriás Endre (Vajdasági RTV)

A siker arca: Csizmadia Anna

3. hely

Molnár Zsuzsanna (Magyar Katolikus Rádió)

A színművész pálya elején<

 

TV-videó kategória

1. hely

Zombori Andrea és Zombori Róbert (Digi Sport)

A Nap Hőse – Nagy Botond

2. hely

Pernecker Dávid (Pécsma.hu)

A pécsi tánctehetség megmutatja mit tud

3. hely

Tatár Bíró Hajnal és T. Bányai Péter (TVR - Román Televízió, Magyar Adás)

Garázszenekarok - Four People One Pack

 

Különdíj

Szász Adrián (Presztízs Sport)

"Anna útra kelt"

 

A 2014-es év nyertesei itt tekinthetők meg.