Hipnotikus álomvilágot tár eléd a magyar kézműves

Igazi szélmalomharc a mai világban lelkes és autentikus magyar kézművesként dolgozni, terelgetni egy olyan hitvallást, amely töretlenül bízik mások jó ízlésében. Az én feladatom felkutatni és bemutatni őket. Nyíri Chloé ilyen.

Hipnotikus álomvilágot tár eléd a magyar ékszerész

Ha nő vagy, te pontosan tudod, miről fogok most írni. Ha férfi, akkor kérlek, tanulj, mert most megmutatom neked a női lélek legmélyebb bugyrát – avagy, hogyan vagyunk képesek mi, nők, elcsábulni valami szépség iránt. Hogyan vagyunk képtelenek otthagyni a boltban az utánunk kiáltó csodás cipőt, táskát vagy ékszert.
Szerelem ez, kérem szépen, nem tudom másképp mondani. Szerelem, amiben hevesebben dübörög a pulzus, mélyebben és gyorsabban kapkodjuk a levegőt és csupán annyit vagyunk képesek kinyögni, hogy “áááá”, meg “hűűű”.
Előtted a kép, amikor a Nő elsétál egy üzlet kirakata előtt és egyszer csak ezeket a sóhajokat hallatja? Amikor muszáj megállnia. Mert meglátja AZT ott a kirakatban. Ami kell. Amiért megdobog a szív. Ilyenkor mond Férj olyan bugyutaságokat a gyerekeinknek, hogy “na tessék, elvesztettük anyát”, vagy “na tessék, anyátok ismét szerelmes lett valami bigyóba”.
Nos, jelentem, amikor rátaláltam Nyíri Chloé pöttyös ékszereire, azt mondtam neki full konkrétan, hogy “áááá”. Aztán közöltem vele, hogy “hűűű” és képzeld el, ő tudta, hogy mit érzek. Mert ez a csaj olyan dolgokat készít, …. áááá, mutatom inkább, de előtte ismerd meg Chloét a saját soraival:
A nevem Nyíri Chloé Boglárka, 1989. 03. 12-én születtem Gmundenben, Ausztriában. Családomnak köszönhetően kicsi korom óta tanultam a művészeteknek valamilyen formáját – rajzoltam, festettem, táncórákra jártam, kézműveskedtem -, de a pöttyözés csak 2015-ben vált nagy szenvedélyemmé. Azóta viszont csak ezzel foglalkozom, ritkán telik el úgy nap, hogy ne készülne egy új festmény, mágnes, ékszer, vagy ékszertartó doboz a pöttyeimmel.
A dotillizmust Elspeth McLean ausztrál származású festőművész tette népszerűvé néhány évvel ezelőtt, amikor festett köveit és festményeit az interneten kezdte el népszerűsíteni, így bár a művészetnek ez a fajta stílusa visszavezethető az ausztrál őslakosokig, a pöttyözés ezen formája egy nagyon új, modern ágazat.
Ékszereimet procelánfestékkel és 0 méretű kontúr ecsettel festem, szabadkézzel, csipkés szélű fémkeretbe foglalt üveglencsére. 5 kollekcióm (Bogyó puszik, Freya, Medúza álmok, Napkitörés és Gyógynövény kert) állandó kiállításként láthatóak és meg is vásárolhatóak az Intuita Galériában, Budapesten.

Szerző(k) neve: 
Dobóné Maitz Petra
Médium: 
bouvet.cafeblog.hu
Megjelenés időpontja: 
2017. augusztus 29.
Jelölés kategóriája: 
Művészet