Inspiráló Nők Interjú sorozat - Borókai Fanni

Az Inspiráló Nők interjúsorozatomban olyan sikeres fiatal magyar nőket mutatok be, akik a mindennapi emberek számára nem feltétlenül ismertek, hiszen leginkább a háttérben dolgoznak és nem az emberek szeme előtt közvetlenül. Akik rengeteg munkával és kitartással értek el oda, ahol tartanak, és akik példát mutatnak a mai pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Az interjú kérdések szándékosan állandó kérdések, így az olvasók ténylegesen az interjúalanyok személyiségére tudnak koncentrálni. Célom az interjúkkal, hogy segítséget és inspirációt nyújtsak azoknak az ambíciózus fiatal magyar lányoknak, akik nem pontosan tudják, hogy mihez fogjanak, de mernek nagyot álmodni és azért tenni is.

Borókai Fanni jelenleg a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe projektvezetője a Desing Terminálnál, emellett pedig a Forbes magazinnál a stílusrovat szerkesztőjeként, és egyéb márkáknál külsős PR tanácsadóként is tevékenykedik. De dolgozott már az Anh Tuan márka PR managereként és a Metropol újság marketing managereként is.

Ismerjétek meg, milyen is az a valaki, aki 29 éves korára, ilyen szép karrierrel büszkélkedhet!
Hogyan mutatnád be magad valakinek, aki még nem ismer? Mik azok az információk, amik szerinted a legjobban elárulják rólad, hogy Te milyen vagy és mit csinálsz?

Céltudatos és kitartó típus vagyok, aki igényli a változatosságot és a pörgést a divatiparban. Imádok dolgozni, csapatjátékos vagyok és nincs nap, hogy ne mosolyognék.

A karriered során mi volt eddig a legnagyobb kihívás számodra?

Több hasonló méretű kihívásom volt az aktuális feladatkörömhöz mérten. Az első ilyen mérföldkő a Metropol napilapnál volt 2011-ben, amikor a nemzetközi Karl Lagerfeld stílusversenyt kellett itthon lokalizálnom junior marketingesként. Az első nagy projektem volt, amit őszinte lelkesedéssel dolgoztam végig, a jutalmam pedig az volt, hogy ott lehettem a párizsi Metro szerkesztőségben, amikor Lagerfeld volt a vendégszerkesztő.

De hasonló nagy kihívásnak éltem meg azt is, amikor három éve a Forbes magazin indulásánál külsősként csatlakozhattam a csapathoz, és azóta is szerkeszthetem a stílus rovatot. 2015-ben pedig először kellett projektvezetőként összefognom az első hazai Mercedes-Benz Fashion Week-et. Rengeteg elvárás és igény szponzori, tervezői, szervezői oldalról. De szerencsére nagyon erős a Design Terminál csapata, így minden segítséget megkaptam, hogy összeálljon az esemény.

Mit gondolsz, mi a sikered receptje?

Az hogy mindig két-három helyen dolgoztam párhuzamosan, hogy minél többet és gyorsabban tanuljak. Évekig olyan kompromisszumokat kötöttem, amikből sokkal később tudtam csak profitálni. Ezeket az eredményeket pedig türelemmel és alázattal kellett kivárnom, pedig sokszor éreztem közben, hogy lehet nincs is értelme az egésznek. De már biztos vagyok abban, hogy nincs feleslegesen elvégzett munka.

A munkád melyik részét élvezed a legjobban?

A tervezést, a kreatív folyamatokat, a csapatjátékot, és amikor látom összeállni a projekteket. Mindegyik önmagában egy élmény és rengeteg energiát adnak.
Melyiket a legkevésbé?

A szárazabb részeket, mint az adminisztráció…nem is erősségem, de van egy része, amely megúszhatatlan. A másik részében pedig azért van segítségem.

Mi a legnagyobb lecke, amit eddig megtanultál?

Ellenszél midig lesz. Öltözz rétegesen!

Sokan nem látják, hogy mi mindent kell megtenni és feláldozni azért, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Neked van bármi, amiről a siker érdekében le kellett mondanod?

Nem tudom mikről mondtam le, mert a lehetőséget láttam abban amivel foglalkozhatok és a feladatra koncentráltam.
Ha lenne 3 kívánságod, mi lenne az?

Hogy az életem egyik területe se legyen rosszabb a jelenleginél. Ha pedig mégis máshogy hozza a sors, akkor úgy gondoljak vissza erre az időszakra, hogy minden pillanatát megéltem és megfelelően értékeltem.

Milyennek látod magad 10 év múlva?

39 évesen szerintem benne van a pakliban, hogy finoman korrigálva leszek már itt-ott -ha szükségét érzem és a férjemnek csak egy csökkentett árat fogok elárulni a nyugalma meg nem zavarása érdekében. Továbbra is az iparágban dolgozom, de remélem a hazaúton már két gyerek ül majd a hátsó ülésen, akikkel sokat lehet majd röhögni, mert jó dolog ez a karrier, de azért nem minden áron…

Remélem Fanni személyisége és története mindenkire olyan inspirálóan és motiválóan hat, mint rám, és bebizonyítja számotokra, hogy a kemény munka igenis kifizetődik! Hiszen megéri küzdeni az álmainkért!

Szerző(k) neve: 
Bolla Viktória
Médium: 
11ground by Viktória Bolla
Megjelenés időpontja: 
2016. november 23.
Jelölés kategóriája: 
Művészet