Jól elvetette a kalapácsot: Halász Bence Európa-bajnok!

Halász Bence pályafutását több éve követem nyomon, számomra is nagy boldogságot jelentett, hogy a rendkívül tehetséges fiatalember elhódította az U23-as Európa-bajnoki aranyat.

Jól elvetette a kalapácsot: Halász Bence Európa-bajnok!

A lengyelországi Bydgoszczban állhatott a dobogó tetejére a Dobó SE 19 esztendős kalapácsvetője. A junior világ- és Európa-bajnok 73.30 méteres dobással behúzta az U23-as Európa-bajnoki címet is.

A szombathelyi Dobó SE kiválóságának EB-álmairól ITT már olvashattak, most a péntek esti döntőt idézzük fel. Fotóink a felkészülési időszak során a Sugár úti dobócentrumban készültek.
Az 1. sorozatban a 12 döntős közül a brit Taylor Campbell kezdett a legjobban, 70.59 métert dobott, Halász Bence 68.77 méterrel indított, a selejtezőkből az 1. helyen finalistává vált VEDAC-os Pásztor Bence pedig 69.41-et ért el.
A 2. sorozatban 70.60 méterrel Halász Bence átvette a vezetést, őt a másik magyar, Pásztor Bence előzte meg, az eredményjelző 71.47-et mutatott.
A 3. sorozatban 70.87 méterre javított Halász Bence, de Pásztor Bence sem állt le, a legjobbját 71.51-re tornázta fel, a 3. helyre a német színekben versenyző Alexej Mikhailov jött fel 70.60 méterrel. Nagyon szoros a verseny az 1-5. helyezett között mindössze 1,45 méter a különbség.
A 4. sorozatban már csak a legjobb 8 folytatta és fordított sorrendben, tehát a 8. helyezett dobott elsőként, a 3 sorozat után vezető Pásztor Bence pedig utolsóként. Az ukrán Myslyvchuk 70.30 méteres dobásával feljött az 5. helyre, Halász Bence kísérlete érvénytelen volt, Pásztor Bence nem javított, így még szorosabbá vált a mezőny. Az 1-5. helyezett legjobb eredménye között csupán 1.21 méter, de az 1-8. között is kevesebb, mint 3 méter a differencia.
Az 5. sorozatban Halász Bence kivételével senki nem javított, a junior világ- és Európa-bajnok viszont nagyon odatette magát, 73.30 méteres dobással üzente, ő a legjobb a mezőnyben!
Az utolsó széria során 71.49 méterre repült a szer Halász Bence kezéből, jöhetett Pásztor Bence utolsó dobása, de nem sikerült javítania. Ezzel a Dobó SE junior világ- és Európa-bajnoka, Halász Bence behúzta az U23-as Európa-bajnoki címet is.
Eredmények: 1. Halász Bence (Dobó SE) 73.30., 2. Pásztor Bence (VEDAC) 71.51., 3. Alexej Mikhailov (német) 70.60 méter.
Bravó, Bence!

Halász Bencéről részletesebben ebben a cikkemben olvashat: http://www.frisss.hu/hirek/csak-a-sport-halasz-bence-egy-napja

Szerző(k) neve: 
Szita Róbert
Médium: 
www.frisss.hu
Megjelenés időpontja: 
2017. július 14.
Jelölés kategóriája: 
Sport