A sportolónak sem mindig könnyű - Kekezovics Marinko vallomása

Kekezovics Marinko, kézilabdázó, aki megjárta a Pick-Szegedet is. Én Balmazújvárosban figyeltem fel a tehetségére, játékára, sőt emberségére is. Aztán megtudtam, hogy 2016-ban elvesztette a feleségét, és egyedül maradt hároméves kislányukkal. Ezért gondoltam, hogy valahol, valamilyen formán meg kell mutatnom őt a nagyvilágnak. A tehetséges kézilabdázó remek apának is bizonyul(t)!

„Ő volt a legjobb ember, akit valaha ismertem!” – mondta feleségéről a Kekezovics Marinko, a Balmazújváros újra jó formában játszó kézilabdázója.

Nehéz két év van a háta mögött a 2012-ben magyar állampolgárságot szerző játékosnak. Feleségénél 2014-ben diagnosztizáltak agyi áttétes tüdőrákot, miután a sok fájdalom következtében elcsalta orvoshoz kedvesét. Keke ekkoriban Romániában játszott, de két hónapra abbahagyta a kézilabdát, és arra gondolt, hogy nem is folytatja – minden időt beteg párja mellett töltött. Felesége, Tanja unszolására két hónappal később azonban visszatért a csapathoz. Egy bioterápia következtében szerelme egyre jobban lett, ennek köszönhetően meg tudták hosszabbítani valamivel az életét. Mint később kiderült, ez két évet jelentett.

Kekezovics elmondta, hogy már gyerekkorában megismerte leendő aráját, hiszen szomszédok voltak Bácskapalánkán, Szerbiában, s tulajdonképpen együtt nőttek fel. Tizenkét év udvarlás után 2013-ban kötötték össze életüket, melynek gyümölcse még abban az évben meg is született Léna személyében. „Ez volt életünk legszebb periódusa! Aztán 2014-ben jött Tanja betegsége, mellyel 2016-ig szenvedett” – emlékezett vissza a szélső.

2016 júniusában Kekezovics magára maradt hároméves kislányával. „Ekkor is – ahogy a betegség alatt végig – nagyon sokat segített a családom, a barátaim, az ismerőseim, legfőképp a húgom, aki gyerekkorától nagyon jó barátnője volt Tanjának, de említhetném Vadkerti Attilát, vagy a csapattársakat is. Léna most kezdte meg az óvodát, neki az a legjobb, ha szüleimnél van, illetve, ha anyósomék is vigyáznak rá. Félek, hogy megviselné a helyváltoztatás. Természetesen minden nap beszélünk Skype-on, és amikor csak tudok, megyek hozzá. Nagyon hiányzik! A feleségem halála után is mennünk kell tovább, Lénának, és nekem!” – mondta Keke, aki az elmúlt időszakot egy horrorfilmhez hasonlította.

A tragédiák ellenére kijelenthetjük: jól jártunk azzal, hogy Keke nem hagyta abba a kézilabdázást, hiszen ismét olyan magas színvonalon játszik, mint legjobb időszakaiban, és ne felejtsük el, hogy annak idején erre is Tanja biztatta!

Szerző(k) neve: 
Palánki István
Médium: 
Correctmedia.hu
Megjelenés időpontja: 
2017. január 20.
Jelölés kategóriája: 
Sport