Szakmai zsűri

A “MÉDIA A TEHETSÉGEKÉRT DÍJ” pályázatra érkező pályamunkák közül a négyfős szakmai zsűri választja ki a négy kategória legjobbjait (írott, online sajtó, tv-videó, rádió). A zsűri kiemelten figyeli, hogy a beérkezett anyagok legyenek érdekesek, figyelemfelkeltők, példaértékűek és közérdeklődésre számot tartók, valamint adjanak megfelelő képet az adott személyről, pályafutásáról, felkészüléséről, szakmai hátteréről, céljairól.A döntést a szakmai zsűri javaslata alapján az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg november végén.

 

Név: Bódis András
Médium: Heti Válasz, főszerkesztő-helyettes

A Heti Válasz 2001-es alapítása óta a lap munkatársa. Volt külsős, majd belsős újságíró, belpolitikai rovatvezető, lapszerkesztő, jelenleg pedig főszerkesztő-helyettes. Cikkeiben többnyire a politika és a gazdaság határvidékeit kutatja, szenvedélyes oknyomozó hírében áll. Nős, három gyermek édesapja..

Név: Illényi Balázs

A szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett történelem-francia szakos tanári diplomát, majd a Magyar Rádió riporteri tanfolyamán, illetve a Presse Europe francia-magyar újságíró iskolában szakirányú képesítést. 1996–2015 között a HVG munkatársa volt, 2005-2015 között a Szellem rovat vezetője, jelenleg szabadúszó. Történelmi témákon túl publikációi természettudományos ismeretterjesztés, a legújabb technológiák, valamint irodalom, sport és fotózás terén születtek. Nős, négy gyermek édesapja.

Név: Keresztes Ilona
Médium: MTVA, rádiós újságíró, műsorvezető

A Magyar Rádió vezető szerkesztője. 13 éve készít családi műsorokat a Kossuth Rádióban. Több éven keresztül a Családi Tükör szerkesztője, a Smink nélkül egyik műsorvezetője volt. Jelenleg a Vendég a háznál c. gyermeknevelésről szóló műsort szerkeszti és a Szombat Délelőtt műsorvezetője Süveges Gergővel. Rádiós pályafutása előtt zenetanárként dolgozott. Csellón, nagybőgőn és zongorán is játszik. Négy fia közül ketten zongoráztak, ketten csellóztak.

Név: Székely Dávid
Médium: M4, csatornaigazgató

2006-ban mutatkozott be az Eurosport kommentátoraként, ahol 2014-ig dolgozott. Párhuzamosan a Viasat3, majd a Tv2 Bajnokok Ligája-közvetítéseiben is részt vett szerkesztőként, kommentátorként – előbbinél – műsorvezetőként is. 2012-ben az MTVA stábjának tagjaként a londoni nyári olimpián is dolgozott, két évvel később pedig a közmédiához került: előbb az M1 aktuális csatornánál, majd az M4-en is feltűnt, utóbbinak 2017. tavaszától a vezető szerkesztője.