Újdonságra vágyott - Interjú: Nemanja Andrics

Az NB I-be újoncként feljutó Balmazújváros az Újpesttől igazolta le Nemanja Andricsot. A támadó szellemben futballozó játékos tehetségével a hajdúsági csapat kulcsjátékosa lehet. Az átigazolása kapcsán beszélt pénzről, célokról, magánéletről, változásokról. Már pedig már magyar állampolgár...

NEMANJA ANDRICS (szerb)
Mezszám: 17
Kor: 1987. 06.13. (30 éves)
Magasság: 181 cm
Testsúly: 68 kg
Az elmúlt 5 szezon NB I-es meccsei:126
Az elmúlt 5 szezon NB I-es góljai:24
Összes NB I-es meccse:126
Összes NB I-es gólja:24
Elmúlt szezon NB I-es góljai:5
Fejes/Jobbal/Ballal:0/5 (2)/0
Sárga lapok az előző szezonban:5
Piros lapok az előző szezonban: -
Klubjai:FKObilicBeograd ( 2004/2005), FKRadBeograd (2005-2012), Győri ETO (2012-2015), Újpest (2015-2017), Balmazújváros (2017-)
Válogatott meccsei/válogatott góljai:-/-
Trófeák:Bajnok (Győri ETO 2012/2013), Magyar Kupa győztes (Győri ETO 2012/2013)

Viszonylag hosszú ideig volt Újpesten. Milyen érzésekkel hagyta ott a csapatot?
Nagyon örülök, hogy ott játszhattam. Egy jó közösséget, jó csapatot ismerhettem meg. Játéklehetőséghez is jutottam bőven, így természetesen fájt a szívem, mikor eljöttem onnan, de én döntöttem így, valami megmagyarázhatatlan újdonságra vágytam.
Voltak-e kérői bőven, és a kérők közül váratlanul érte-e a balmazújvárosi érdeklődés, a klub megkeresése?
Szerencsére több helyről is kerestek, számos klubtól érdeklődtek utánam, de nem kellett sokat gondolkodnom, hogy elfogadjam-e a hajdúságiak ajánlatát. Szimpatikus a város, a csapat, a célok! Az pedig, hogy mennyire ért váratlanul? Igazából az ember ilyenkor nem azon gondolkodik, hogy melyik csapat megkeresése érte váratlanul, vagy melyik együttesre számít, hogy megkeresi, hanem minél előbb próbálja az ajánlatok közül a lehető legjobbat kiválasztani.
Akkor ezek szerint az újvárosi ajánlat volt a legkézenfekvőbb az Ön számára?
Azt gondolom, igen!A tárgyalások olyan ütemben, és olyan formában zajlottak, amire azt mondhatom, hogy nem kellett sokat gondolkodnom, míg meghoztam a végső döntésem. Ebben azonban bevallom az is fontos szerepet játszott, hogy dolgoztam már Horváth Ferenccel, ismerem a stílusát, és mi már Győrben is jól együtt tudtunk működni.
Említette, hogy szimpatikus a csapat, a város. Mennyire sikerült beilleszkednie a csapategységbe, és a városba?
A csapattagok már az első napon nagyon kedvesen köszöntöttek. Segítettek mindenben, egyből befogadtak. Azt éreztem a közegen, hogy nagyon egységes, amihez vagy hamar alkalmazkodsz, vagy később már nehezen fog menni, így kölcsönösen próbáltam én is mihamarabb elsajátítani az itteni szokásokat. A város nyugodtsága pedig a pesti nyüzsgés után abszolút jól esik. A szívemhez legközelebb Győr áll a városok közül. Belgrád után kerültem Győrbe, ami azért valljuk be jóval kisebb város, mint Szerbia fővárosa. Nagyon megtetszett az, hogy egy magyarországi viszonylatban vett nagy város ilyen „csendes” tud lenni. És ha nem is egészen ugyanazt érzem most Balmazújvárossal kapcsolatban, mint akkor 2012-ben Győrben, de hasonlót. Budapest már nagy volt, ezért is vágytam el onnan, ezért is éreztem szükségét valami újnak. Ez a Hajdú-Bihar megyei település most megadja nekem az újat, a jobbat, a nyugalmat.
Említette azt is, hogy tetszenek a célok, amiket a csapatnál kitűztek. Mik ezek, és mik az Ön céljai saját maga felé?
Nagyon nehéz lesz az idei NB I-es szezon, nekünk újoncként pedig főleg. A legfőbb célunk mindenképpen az, hogy megőrizzük hosszú távon az első osztályban való szereplés jogát. Ehhez társul az, hogy magamtól mit várok: megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni a csapat sikeréért. Ha kell, gólt lövök, ha kell, labdát szedek össze középen, ha kell, felfutok a szélen.

Szerző(k) neve: 
Palánki István
Médium: 
Nemzeti Sport
Megjelenés időpontja: 
2017. augusztus 04.
Jelölés kategóriája: 
Sport